Afbeelding3

Linux: UBUNTU

Afbeelding1Afbeelding2

Vandaag installeer ik Ubuntu (één van de meest gebruiksvriendelijke linux versies) op mijn oude computer.

De eerste feel is leuk. De eerste instellingen verlopen vlotjes, het toetsenbord werd automatisch herkent en de installatie wijst zichzelf uit.

Het standaard kantoor programma is volledig compatibel met Microsoft Office en werkt ongeveer op dezelfde manier, volledig gratis!

De eerste look en feel is geweldig. Hij loopt vlotter dan Windows en combineert de gebruiksvriendelijkheid van Mac met de functionaliteit van Windows. Wanneer je een “Word” bestand opent werkt de software zoals in Windows, maar bijvoorbeeld bovenaan krijg je de menubalk zoals in Mac.

Natuurlijk begin ik direct te onderzoeken en loop een beetje vest bij de installatie van Grive, een open source alternatief dat werkt op Google Drive. Ik moet nog even onderzoeken hoe de installatie van nieuwe programma’s werkt.

Het is allemaal een beetje wennen, zeker om software te vinden. Maar Dankzij de app Vine kan ik gewoon .exe bestanden installeren. Yay!

Een programma installeren verloopt wel net iets anders op Linux (Ubuntu). Je kan het via het softwarecenter installeren of door bepaalde codes te typen in de terminal.

Nu ik Ubuntu even gebruikt heb, wat is mijn eerste gedacht tot nu? Soms bots je op problemen (bijvoorbeeld Netflix speelt niet af) maar voor simpele algemene computer dingen werkt het zeker goed. De meeste software problemen kun je na even googelen meestal wel oplossen. Ubuntu is een besturingssysteem dat zeer licht is om te draaien. Ideaal voor bijvoorbeeld een muziekspeler op te runnen.

Schermafbeelding 2016-06-10 om 09.05.09