61Z2sXctnLL._SL1070_

Chromebook

Wat is een Chromebook?

Afbeelding4

Chromebooks zijn steeds populairder. In 2013 was al meer dan 20% van de nieuwe laptops een Chromebook. Dit zou nu al 35% zijn.

Waarom zijn ze zo populair?

Eerst en vooral de prijs, de gemiddelde Chromebook kost rond de €300 en zelfs minder.

Deze laptops worden niet met Windows geleverd, maar met Google OS. Alles werkt in een browser en over de Cloud. Alle programma’s zijn apps die je installeert met de google store. Alle bekende Apps (maps, drive, docs, …) kunnen geïnstalleerd worden. Door dat alles in de Cloud staat heb je ook een naadloze synchronisatie.

Chromebook is dus ideaal voor het alledaagse werk. Op facebook surfen, papers opstellen, mails verzenden… het zogenaamde kantoor werk en simpele bureauwerk. Nog een pluspunt, Google Docs is gratis en bijna zo goed als Word en compatibel met Office.

Afbeelding5

Eén van de belangrijkste pluspunten is het gewicht en de batterijduur. Het gemiddelde gewicht van een Chrombook is soms minder dan 1kg. Daarboven komt nog eens een ultradun (+/- 15 mm dik) design en een autonomie tot wel 9u.

Alles wat je nodig hebt zit er op, audio, audio aansluitingen, usb, bluetooth, wifi,…

De perfecte laptop van dagelijkse activiteiten, Netflix werkt ook perfect! Gamen en zware programma’s kunnen natuurlijk niet.

Schermafbeelding 2016-06-10 om 09.10.08